FRANKOVIĆ O PROČISTAČU: Teško je ispraviti ono što je naopako započeto, u utorak je dan odluke što i kako dalje’

527

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković na današnjoj konferenciji za medije govorio je o projektu pročistača pitke vode koji se gradi u Komolcu.

Franković je naglasio kako je ovo jedna u nizu konferencija na temu pročistača kako bi javnost pravodobno bila obaviještena o ovome projektu koji je ‘kapitalni projekt grada Dubrovnika’.

– Nažalost, posljednjih 15 dana na gradilištu pročistača nema radova. Podizvođač tvrtka Skladgradnja se povukla s gradilišta zbog problema u komunikaciji s glavnim izvođačem radova tvrtkom Suez – rekao je Franković.

Istaknuo je kako Grad Dubrovnik podjednako odgovornim za probleme drži i jedne i druge, te da su sada na drugom sastanku raspravljali kako nastaviti dalje s projektom.

– Zanimljiva je činjenica da još uvijek nema projektne dokumentacije, ona dakle ne postoji. Činjenica je kad nešto počnete naopako, teško je to ispraviti da u konačnici bude kako treba – kazao je. 

Također, Franković je dodao kako su dobili informaciju da je dozvola za izgradnju pročistača dobivena tek u veljači 2017.

 
– Svi znamo da su radovi puno prije toga roka započeli. Sada se u nekim skladištima nalazi dio opreme za pročistač koji je stigao iz Francuske, a koji ne može biti ugrađen s obzirom da je na projektu izvedeno samo 30 posto građevinskih radova. Stoga smo danas na kraju sastanka donijeli dva zaključka. Jedan je davanje roka tvrtkama Suez i Skladgradnji da se dogovore do utorka i dođu s jasnim rješenjima, kako na koji način će se nastaviti radovi i u kojim vremenskim okvirima.

Drugi zaključak je da će Grad Dubrovnik u slučaju njihovog nedogovora pokrenuti sve pravne radnje za raskid ugovora, i s jednim i drugima.

– Grad Dubrovnik i njegovi građani neće biti taoci nikoga, posebno ne onoga kojeg plaćaju.Rijetko volim spominjati bivšu vlast, odnosno one koji su trebali dovesti projekt do kraja, jer da se to tako riješilo mi danas ne bismo imali niti jedan jedini problem. Međutim, kako projektna dokumentacija nije postojala, onda možete misliti  na koji način su se izvodili radovi – jasno je poručio Franković.

– Treba pričekati utorak kada će građani biti detaljno obaviješteni o tome što će se dalje s projektom događati, zaključio je gradonačelnik Mato Franković i dodao kako ‘pod svaku cijenu žele izbjeći sudske sporove koji će navedeni projekt produžiti sigurno na dvije godine ‘.

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *