FRANKOVIĆ: Osigurali smo 500 000 kuna za azil na Žarkovici, ali Društvo ne želi povući sredstva!

20

Na Facebook stranici Društva za zaštitu životinja Sandra Sambrailo je između ostalog napisala: Ovih dana bilo je veselo i radno na Žarkovici!
Ni kiša, ni bura nas nisu omeli, jer zima je već stigla, a svi pokušaji da se Grad Dubrovnik, općine ili Županija pokrenu i održe makar zadnje obećanje (i obvezu) o sanaciji azila, padaju u vodu!

Ipak, na ovom brdu se uvijek događaju čuda pa nas ljudi, poput Anđela, zagrle i donesu puno dobrog da opstanemo, ne izgubimo nadu i krenemo dalje! Razloga za ići dalje ima puno…njih 350!

Pitali smo gradonačelnika Mata Frankovića što je s njegovim obećanjem o sredstvima za sanaciju azila na Žarkovici. Dobili smo sljedeći odgovor:

Sukladno traženju društva za zaštitu životinja Grad Dubrovnik je prije nešto više od mjesec dana osigurao u rebalansu proračuna iznos od 500 000,00 kuna koji je namijenjen za poboljšanje uvjeta na Žarkovici. Navedena sredstva su osigurana u upravnom odjelu za komunalnu djelatnost. Pročelnik navedenog odjela telefonski je više puta kontaktirao gospođu Anicu Sambrailo međutim bezuspješno. Nakon telefonskih poziva prije par dana pročelnik je uputio email sa zamolbom da se održi sastanak, a sve kako bi društvo povuklo iznos od 500 000,00 kuna i isti uložilo u poboljšanje uvjeta za pse na Žarkovici. 

 Žao mi je što unatoč dobroj volji Grada i osiguranju traženih novaca i dalje se pokušava prikazati lažna slika da Grad ne želi pomoći. Smatramo da iznosom od 500 000,00 kuna puno toga može biti riješeno na Žarkovici, a ujedno smo obećali da ćemo i u 2020 godini osigurati iznos od 500 000,00 kn. Dakle, u dvije godine milijun kuna za poboljšanje uvjeta na Žarkovici. Odluka hoće li ili neće povući sredstva isključivo je na društvu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *