Franković prozvao HNS-ovce: ‘Kada će građanima objasniti gdje su i kako nestali novci iz Vodovoda?’

468

Na upit da prokomentira HNS-ovo priopćenje o grafitima u Mokošici, gradonačelnik Mato Franković uputio je im niz pitanja na koja dubrovačka javnost još čeka odgovor.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

– Umjesto komentara na HNS-ovo priopćenje, postavljam im pitanje: “Kada će građanima Grada Dubrovnika objasniti gdje su i kako nestali novci iz gradske tvrtke Vodovod Dubrovnik? Također, pozivam ih i da objasne kako je moguće da se ugovor o izvođenju radova sklopi 7. prosinca 2016. godine, a u kojemu je početak radova predviđen već prvi sljedeći dan odnosno 8. prosinca 2016. godine te se isti taj dan (8. prosinca 2016. godine) ugovorena radnja okonča, odnosno plati se cjelokupni iznos radova, izda se potvrda, ovjere i uknjižba.

S obzirom na to da se radi o ugovoru vrijednome 296 tisuća kuna, ovim putem ih molim da dubrovačkoj javnosti objasne tko je tako na brzinu uspio izvršiti radove u iznosu od skoro 300 tisuća kuna – zapitao se Franković.

Također, nadovezao se na grafite rekavši da je kao gradonačelnik Grada Dubrovnika dao dozvolu Udruzi branitelja Dubrovnika da iscrtaju murale vojnih postrojbi koje su sudjelovale u obrani Dubrovnika za vrijeme Domovinskog rata.

– Riječ je o muralima na ulazu u Novu Mokošicu koji odaju počast svim vojnim postrojbama Republike Hrvatske, a posebno onima koje su boravile u našem Gradu za vrijeme njegovih najtežih dana.
Jedna od tih postrojbi je bila i 9. bojna HOS-a. U trenucima kada je bila neizvjesna budućnost našeg Grada izložili su svoj život kako bi obranili nas, građane Dubrovnika.

Hrvatske obrambene snage, to jest HOS priznat je kao dio Hrvatske vojske još 1992. godine, a samim time i njihova služena oznaka, a koju je Udruga HOS registrirala još 1998. godine
Podsjećam, da samo Ministarstvo uprave prije samo mjesec dana, kada je postavljena spomen ploča poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu, nije pronašlo zakonsku regulativu kojom bi se predvidjele sankcije zbog sadržaja grba HOS-a – zaključio je gradonačelnik Mato Franković.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *