FRANKOVIĆ U OBILASKU UVALE LAPAD: Nova plaža otvorena Dubrovčanima

235

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković obišao je  plažu Sumratin u Uvali Lapad gdje se susreo s predstavnicima investitora i koncesionara kupališta.

Franković se prilikom obilaska i osobno uvjerio da su na koncesijskom području u tijeku završni radovi na uređenju plažnih objekata, čišćenje i užurbane pripreme za skoro otvaranje, a predstavnici investitora upoznali su ga i s hortikulturnim rješenjem koje se u trenutno implementira na jednom od područja unutar obuhvata plaže. Najavljeno je i da će se odmah po završetku glavne sezone posaditi dodatnih više desetaka stabala maslina starijih od 30 godina što će dati novu dimenziju ukupnom izgledu cijelog prostora.

Tehnički pregled od strane nadležnog odjela Grada Dubrovnika održan je u utorak, 11. srpnja. Investitoru je naloženo završiti proces pribavljanja potrebnih suglasnosti i dokumentacije koju u okviru svojih nadležnosti izdaju druga tijela što se investitor obvezao napraviti u najkraćem mogućem roku kada će se ponoviti tehnički pregled te pristupiti izradi uporabne dozvole kako bi plaža što prije bila u funkciji i dostupna građanima i turistima.

– Plaža u Uvali Lapad površinom je trostruko veća od prijašnje i uvjeren sam da će obogatiti ukupnu ponudu kupališnih i rekreacijskih sadržaja te osigurati novu kvalitetu turističkog proizvoda Dubrovnika – kazao je gradonačelnik Mato Franković te dodao kako će nova plaža biti potpuno otvorena prema građanima i posjetiteljima, a ulaz na plažu neće se naplaćivati, što je važan segment ovog projekta.

– Očekujem od svih nositelja koncesijskih odobrenja i koncesija na pomorskom dobru da se ponašaju sukladno izdanim odobrenjima i koncesijama te da prilikom obavljana odobrene gospodarske djelatnosti na pomorskom dobru u nijednom smislu ne priječe prava i slobode građana Grada Dubrovnika – poručio je Franković.

Vezano uz produljenje radova na obuhvatu plaže kazao je i kako je, sukladno izvidu i pozitivnom mišljenju Služe komunalnog redarstva investitoru odobreno izvođenje radova budući da je riječ o završnim radovima, koji se u smislu Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika ne smatraju radovima na koje se odnosi privremena zabrana izvođenja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *