GABRIČEVIĆ: Umjesto isprike gradonačelnik izjednačava žrtvu i zlostavljača!

313

Predsjednica dubrovačkog HNS-a, Nataša Gabričević osuđuje istup dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića kojeg je iznio danas na svom Facebook profilu, na temu sukoba na relaciji Pezo- Vučković Matić, a o čemu je Dubrovnik INsider pisao ovdje.

” Gradonačelnik Dubrovnika i saborski zastupnik HDZ-a sam je zaključio kako je vijećnica Vučković Matić koja je uz ostale neugodne i neprimjerene komentare doživjela i seksističke uvrede od strane njegovog stranačkog kolege i ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik – zapravo manipulator jer je o tome progovorila tri dana kasnije? Dakle, umjesto da se ispriča njoj i barem se pobrine da se takvo nešto ne ponovi više, on je zaključio da je sve bilo u redu i tako se i sam pridružio napadu. Da rezimiram – gradonačelnik Franković izjednačio je zlostavljača i žrtvu, što je nažalost sudbina s kojom se mnoge žene – žrtve nasilja (verbalnog ili fizičkog) prečesto susreću u našem društvu. I pri tome i sam gradonačelnik se ne libi manipulirati činjenicama kako bi obranio svog stranačkog kolegu – prvo lažiranjem tijeka rasprave, a potom i lažnim navodom kako je od događaja prošlo tri dana, iako je vijećnik Pezo svoje riječi javno uputio na sjednici gradskog vijeća koja je bila preksinoć (op. 14/09/2020 u 22:53)! Pa smo umjesto isprike koja bi bila minimalan civilizacijski doseg u današnjem dobu dobili tek novi pokušaj negiranja događaja koji se naočigled svih dogodio s govornice gradskog vijeća i za koji postoje video i audio dokazi.

A kako je gradonačelnik “pomiješao” činjenice ovim putem dajem transkript sa sjednice – kad je dobio pravo na repliku vijećnik Pezo prvi put je izašao je za govornicu i poručio vijećnici da „pozdravi muža kojem bi poručio da bolje radi svoj posao“. Nakon što mu je vijećnica replicirala da njen suprug, za razliku od njega, ima diplomu za posao koji obavlja, vijećnik Pezo se javio za repliku i izgovorio: “Evo, uvukao sam se u ovu priču. Vidim da gospođa, ovaj, Matić iz svoga velikog stručnog i, i velikog iskustva, ovaj, jasno daje do znanja tko je sposoban, tko je nesposoban. Tako dijeli ovdje packe i direktoru Libertasa, tako i meni, i ono, definitivno je činjenica da je onaj, kolegicu teško zadovoljiti.” To su točne riječi vijećnika Peza, i to najbolje govori tko je manipulator, a tko ipak žrtva u ovom slučaju.

Gradonačelnik se pita: kako to?, a ja mu odgovaram – upravo tako!, napisala je Gabričević.

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *