Glasnogovornik dubrovačkog suda o slučaju Albanca Morine: Nitko nam nije prijetio i nije bilo pritisaka!

518

Povodom uhićenja Albanca Ismaila Morine, osumnjičenog da je u listopadu 2014. godine upravljao dronom sa zastavom Velike Albanije na stadionu Partizana u Beogradu tijekom utakmice Srbije i Albanije, digla se velika prašina ne samo u Dubrovniku i našoj državi, već i u Srbiji te Albaniji.

Morina je uhićen upravo u Dubrovniku, 12. lipnja ove godine i od tada se nalazi u pritvoru. U međuvremenu je  Srbija u zakonskom roku 40 dana dostavila molbu za njegovo izručenje, a vijeće Županijskog suda u Dubrovniku prošli tjedan donijelo je Rješenje kojim je utvrđeno kako postoji zakonska pretpostavka za izručenjem albanskog državljanina.

Glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav u razgovoru za DubrovnikInsider ističe kako je riječ o nepravomoćnom rješenju suda.

– To rješenje ne znači i izručenje državljanina Albanije. Konačnu odluku o tome ipak mora donijeti ministar pravosuđa, a pravomoćnost će utvrđivati Vrhovni sud po žalbi branitelja izručenika koju je baš danas podnio – pojasnio je Miloglav.

PRITISAK NA SUCE?

U medijima su se pojavile informacije kako obitelj Morina prijeti i radi pritisak na dubrovačke suce. Miloglav sve negira.

– Pritisaka nije bilo nikakvih, osim što je, kad je doneseno rješenje interes medija bio ogroman, zvalo se veleposlanstvo i slično – ustvrdio je Miloglav.

U Albaniji su vijest o uhićenju i izručenju njihovog državljanina dočekali revoltirano. Svi se boje za njegovu sigurnost, ako bude izručen Beogradu.

Skupina albanskih hakera Anonymous Albania u subotu je u znak protesta srušila službenu stranicu Grada Dubrovnika, a u nedjelju su to isto napravili i sa službenom stranicom Hrvatske turističke zajednice.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *