Goran Višnjić posjetio gradonačelnika Frankovića

244

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković susreo se danas s glumcem Goranom Višnjićem koji ovih dana boravi u Dubrovniku.

Gradonačelnik i popularni glumac, iza kojeg su brojni međunarodni uspjesi, razgovarali su o niz tema, poglavito o kulturi i o filmskoj industriji. Goran Višnjić prisjetio se svojih prvih uloga na Dubrovačkim ljetnim igrama koje ove godine obilježavaju jubilarnu, 70. festivalsku sezonu.

Goran Višnjić poznati je promotor prava životinja i osobno vrlo zainteresiran za pitanje adekvatnog zbrinjavanja životinja na području Grada Dubrovnika. Stoga mu je gradonačelnik Mato Franković upoznao s recentnim pomacima na tom polju. Naime, nakon što je odabrana lokacija budućeg gradskog azila za napuštene i nezbrinute životinje, Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2019. godinu osigurao dva milijuna kuna za kupovinu zemljišta te dodatnih 500 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Budući azil bit će izgrađen i opremljen sukladno zakonskim propisima u kojem će se napuštenim životinjama u adekvatnim uvjetima pružati sva potrebna skrb.

Gradonačelnik je glumca upoznao i s činjenicom da Grad godišnje za skrb o odbjeglim i napuštenim životinjama izdvaja značajna sredstva kao i s, u tekućoj godini, planiranim uređenjem prvog gradskog parka za pse s igralištem koji će biti smješten u Mokošici.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *