GRAD DUBROVNIK: Da su ekonomske okolnosti drugačije, kupili bi zgradu starog rodilišta

709
Nakon što je u javnosti odjeknulo kako se za 4 milijuna eura prodava  staro dubrovačko rodilište, donijeli smo priču koja stoji iza zgrade u kojoj su se rodile generacije. Na društvenim mrežama Dubrovčani su iskazali želju da Grad kupi staro rodilište, međutim iz Grada kažu kako to jednostavno nije moguće.
Njihov odgovor donosimo u cijelosti:
“Grad Dubrovnik je u posljednje tri i pol godine došao u posjed uistinu visoko vrijednih nekretnina poput Vile Čingrija, ljetnikovca Kaboga, Dubravke na Pilama, Mimoza, prostor bivšeg mliječnog restorana u Gradu, ex Zagrebačka Banka.

Navedeni objekt zasigurno predstavlja još jednu vrijednu nekretninu koja bi svakako bila poželjna za potrebe Grada. Da su ekonomske okolnosti drugačije Grad bi navedeni objekt kupio te ga stavio na korištenje društvu Baština budući bi se na takav način, poput ostalih prostora kojim Baština gospodari u kratkom vremenu isti pokazao i komercijalno isplativim.

No, obzirom kako je Grad Dubrovnik u 2020. godini izgubio više od 250 milijuna kuna prihoda, a istovremeno je uspio zadržati financijsku likvidnost, kako grada tako i svih ustanova u vlasništvu Grada Dubrovnika ne ulazeći u nove investicije osim ako za iste prethodno nisu osigurana sredstva i okrećući se isključivo europskim fondovima putem kojih je Grad Dubrovnik u posljednje tri i pol godine ugovorio više od milijarde kuna bespovratnih sredstava, u ovom trenutku bi bilo financijski neodgovorno kupiti prostor bivšeg rodilišta. Iz navedenog razloga u ovom trenutku takvo nešto nije moguće.”

Možda se želje Dubrovčana ipak ostvare, ukoliko se ne nađe neki kupac koji bi ovu nekretninu kupio za 30 milijuna kuna i uložio u nju dodatan novac, a Grad jednog dana bude bolje financijski stajao.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *