GRAD I OB DUBROVNIK: Ovakvim se sadržajima rijetko koji grad u Hrvatskoj može pohvaliti

252

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su danas sporazum o suradnji na realizaciji projekta izgradnje i opremanja senzoričkog parka. 

– Ovo je projekt koji je iznimno važan Gradu Dubrovniku, već mogu najaviti kako ćemo u idućem rebalansu, na traženje OB Dubrovnik dati 5 milijuna kuna sredstava za unaprjeđenje skrbi pacijenata. Puno je projekata koje radimo zajedno. VIše je razloga zašto senzorički park u okviru bolnice, prije svega dostupnost parka. Postojala je ideja za senzoričkim parkom na Montovjerni, smatramo zbog izgradnje studentskog centra. škole i drugih sadržaja da bi to bilo pretjerano pa mislimo kako je ova lokacija adekvatnija, uvodno je rekao dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

– Potom se novinarima obratio i ravnatelj OB Dubrovnik, dr Marijo Bekić: – Kao ravnatelj bolnice, djelatnik i stanovnik Dubrovnika čast mi je da upravo u našoj generaciji zapao jedan ovakav častan i humani trenutak, da onima kojima je to najpotrebnije pružimo pomoć izgradnjom ovakvog jednog objekta kao što je senzorički park. Ovo nije prva naša donacija, znate kako smo za potrebe Dva skalina dali dio našeg zemljišta. Ovo je kruna suradnje Grada i OB Dubrovnik na svekoliku korist naših najmlađih. Bolnica će uvijek ostati socijalni partner, ustanova u kojoj će se svi moći osloniti. Završena je i izgradnja i zapošljavanje stručnjaka u Poliklinici za mentalno zdravlje, vidjet ćemo hoćemo li organizirati svečano otvaranje ili samo početi sa radom, najvjerojatnije idućeg tjedna. Većina onih koji će biti zaposleni u Poliklinici su iz Dubrovnika, ali dovodimo recimo i psihologicu iz Zadra. Ovo nije jedini projekt koji u suradnji s Gradom trenutno radimo, pred nama je i rekonstrukcija bazena pri fizikalnoj terapiji. Zaista imamo jednu pozitivnu situaciju, pa tako imamo u sklopu bolnice dječji vrtić, veliki odjel pedijatrije koji ćemo još proširivati, spomenutu Polikliniku i ovakve dodatne sadržaje kojima se zaista rijetko koji grad u Hrvatskoj, možda i nijedan, ne može pohvaliti. Zahvaljujem gradonačelniku i aktivno uključenim pročelnicima odjela koji su omogućili da se i ovaj ugovor potpiše.

– Procijenjena vrijednost ovog projekta je do 2 milijuna kuna, znat ćemo kada bude spremna projektna dokumentacija. Nalazit će se u neposrednoj blizini postojećeg Centra za djecu s poteškoćama u razvoju. Grad Dubrovnik će sponzorirati i kupnju neurofeedback aparata tako da ćemo u krugu od sto metara imati zaista kompletnu uslugu. Zato smo i razmišljali o izmještanju senzornog parka iz prostora Čokolina zbog postojećih problema koji su evidentni, a koji će izgradnjom nove škole biti još više izraženi. dodao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Đivo Brčić

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *