UKIDAJU LI SE POSLIJEPODNEVNE SMJENE U VRTIĆIMA I HOĆE LI POSKUPJETI? Grad odgovara da se radi o zlonamjerno plasiranim informacijama

614

Zbog mnogobrojnih upita naših čitateljica o navodnom ukidanju poslijepodnevnih smjena rada u vrtićima Dubrovnik i poskupljenju vrtića odgovore smo potražili u Vrtićima Dubrovnik, a ravnateljica Boja Mustać nas je uputila na Grad Dubrovnik.

Iz Grada je stigao ovaj odgovor koji prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na postavljeni upit ovim putem Vas obavještavamo kako Grad Dubrovnik nije donio odluku o odustajanju od poslijepodnevnog rada vrtića. Naime, kao što je poznato, Grad Dubrovnik je kroz program „Grad za Djecu“, u cijelosti financiranom od strane EU fondova, još prije tri godine (1. travnja 2019. godine) započeo s organizacijom poslijepodnevnog rada vrtića te radom vrtića subotom. Navedeni program je uspješno proveden i on je okončan u travnju 2021. godine. Nakon toga, program se nastavio izvoditi i financiran je proračunskim sredstvima Grada Dubrovnika. Istovremeno, prijavili smo se za drugu fazu provedbe projekta čije vrijednost iznosi 6 milijuna kuna, a za koju odluka o dobivanju / nedobivanju sredstava još uvijek nije donesena.

Poslijepodnevni rad vrtića u posljednja tri mjeseca na području Dječjeg Vrtića Mokošica pohađalo je jedno dijete svaki drugi dan dok je subotom vrtić u prosjeku pohađalo 5-6 djece. Na području vrtića Grad poslijepodnevni rad vrtića pohađalo je u prosjeku od 5 do 10 djece u četiri vrtića, a rad subotom u dječjem vrtiću Palčica pohađalo je 12 do maksimalno 19 djece.

Odluku o produljenju programa kao i daljnjem načinu i modalitetima izvođenja programa Grad Dubrovnik će donijeti na korist djece i njihovih roditelja, stoga nam nikako nije jasno kako i na koji način se šire zlonamjerno plasirane informacije u trenutku dok Grad Dubrovnik još uvijek nije donio bilo kakvu službenu odluku osim one prema kojoj je vlastitim sredstvima nastavio financirati i održavati program Grad za djecu od kraja projekta (24. travnja) unatoč zahtjevnim uvjetima proračunskog financiranja u razdoblju pandemije.”

Pitali smo gradsku upravu i hoće li vrtići za svu djecu za 2022 godinu biti besplatan kako su i najavili, ali na to odgovor nismo dobili.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *