GRADILIŠTE MARINA FRAPA: Srušen sporni zid, Franković se očitovao!

417

Vezano uz  otvoreno pismo građana Dubrovnika oko sumnji u nepravilnosti na gradilištu Marine Gruž, iz Grada Dubrovnika poslali su priopćenje  o radnjama poduzetim od strane gradonačelnika i nadležnih upravnih odjela Grada Dubrovnika. 

Nakon što su građani Grada Dubrovnika s područja Lapadske obale otvorenim pismom upozorili na nove intervencije u prostoru na lokaciji Marine Gruž u izgradnji, stručne službe Grada Dubrovnika pristupili su utvrđenju stvarnog stanja na samoj lokaciji. Poduzetim izvidom utvrđeno je  kako je tadašnji gradonačelnik Grada Dubrovnika 24. srpnja 2015. godine dao suglasnost tvrtki „Laguna trade“ d.o.o. iz Rogoznice za izgradnju dijela kolnog pristupa za vozila preko postojećeg kontaktnog nasipa između Lapadske obale i platoa marine na čest. zem. 990/1 k.o. Gruž te da navedeni zaključak nije ispoštovan u cijelosti, i to:

– alineja   3/1  – nadzor nad izvođenjem radova iz točke 2. nije se obavljao ni preko ovlaštene tvrtke;

-alineja  4/1  – za priključak od područja pod koncesijom do postojeće ceste tvrtke „Laguna trade“ d.o.o. nema potrebne dokumente gradnje kako je to traženo Zaključkom gradonačelnika;

Osim toga iz Grada su izvijestili kako točka 2. Ugovor o financiranju izgradnje dijela kolnog pristupa nikada nije zaključen. Opažanjem na terenu utvrđeno je da je napravljeni nasip u moru znatno širi od predviđenog skicom koji je dobiven od projektanta u trenutku pripreme navedenog Zaključka.  Uz kolni priključak, podignut je zidić neprimjerene visine, odnosno viši od cestovnog rubnjaka. Sukladno navedenom, zidić se tijekom današnjeg dana uklonio, a gradonačelnik Mato Franković uputio je službeni dopis Građevinskoj inspekciji Ministarstva graditeljstva Republike Hrvatske, Područnoj jedinici u Dubrovniku kojim je od ovog nadležnog državnog tijela zatražio žurni nadzor radi utvrđivanja činjeničnog stanja na gradilištu marine.

– U svrhu zaštite javnog interesa, te provedbe planirane rekonstrukcije gradske ceste, molim vaš žurni nadzor radi utvrđenja činjeničnog stanja jesu li izvedeni radovi sukladni izdanom aktu s pravom građenja Marine Gruž.  O poduzetim aktivnostima molim da me odmah izvijestite, a sve kako bi se spriječila eventualna daljnja šteta po javni interes, odnosno interes naših građana – napisao je između ostalog gradonačelnik Franković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *