Gradonačelnik Bad Homburga u posjeti Gradu i Osojniku

356

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnici Dživo Brčić i Zrinka Raguž, prijepodne su se susreli s Alexanderom Hetjesom,  gradonačelnikom njemačkog grada prijatelja Bad Homburga i njegovim zamjenikom Meinhardom Maternom, a poslijepodne su dva gradonačelnika obišla zgradu vatrogasnog doma na Osojniku.

Naime, jedna od posljednjih u nizu investicija koju je prikupljenim donacijama osigurala Olga Stoss, predsjednica humanitarne udruge “Kroatienhilfe” iz Bad Homburga, jest rekonstrukcija i dogradnja ovog objekta. Riječ je o zgradi koja je tijekom rata uništena te je na njezinom mjestu izgrađen novi objekt, koji je u prizemlju smjestio vatrogasni dom, a na katu prostorije za rad mjesnih udruga.

Sredstva su osigurana spomenutom donacijom i iz proračuna Grada Dubrovnika, dok je humanitarna udruga “Kroatienhilfe” kroz drugu donaciju i opremila objekt. Donirano je također i vatrogasno vozilo, koje je poklonila Vatrogasna služba Bad Homburga. Očekuje se da bi nove društvene prostorije i službeno trebale biti otvorene kroz 15-ak dana. Osim za vatrogasce služit će i za rad KUD-a sv. Juraj Osojnik, koji je ovom prigodom pripremio iznanađenje za goste i izveo tradicionalni ples Linđo.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *