Gradonačelnik Franković održao predavanje na Rochester Institute of Technology

737
Tijekom službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima posjetio je visoko učilište Rochester Institute of Technology (RIT) smješteno u gradu Rochester u državi New York.

Gradonačelnik Franković, i sam bivši alumni RIT-a, na poziv dekana RIT Croatia Dona Hudspetha održao je studentima predavanje na temu „Izazovi s kojima se suočava dubrovački turizam“. Tijekom prezentacije izložio je probleme s kojima se Dubrovnik suočava u ovoj grani te adresirao metode koje gradska uprava primjenjuje pokušavajući promijeniti pristup upravljanju destinacijom s naglaskom na održivi turizam. Samom predavanju prisustvovali su i brojni profesori s Rochestera koji su jedan dio svog radnog vijeka proveli vodeći kolegije na dubrovačkom učilištu budući da je ustanova RIT Croatia osnovana 1997. godine upravo u Dubrovniku kao tadašnja Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT).

Gradonačelnika i suradnike primio je i novoizabrani predsjednik Rochester Institute of Technology Dr. David C. Munson. On je istaknuo kako je RIT zajednica ponosna što je jedan od njihovih bivših studenata postao gradonačelnik i kako je ta obrazovna ustanova spremna svoje bogato znanje akumulirano na polju turizma, ali i kompjuterskih te inženjerskih znanosti staviti na raspolaganje Gradu Dubrovniku.

Za izaslanstvo Grada Dubrovnika priređen je obilazak kampusa Sveučilišta. Tom prilikom predstavljen je način na koji upravljaju studentskim domom kao i studentskom prehranom na području cijelog kompleksa koji se proteže na 5.3 kilometra kvadratna i sastoji do čak 237 zgrada. RIT pohađa 15.000 studenata i proglašen je jednim od top 100 američkih sveučilišta.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *