Gradonačelnik Franković susreo se s australskim konzulom

130

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas zamjenika šefa Misije veleposlanstva Australije u Republici Hrvatskoj i konzula Philipa Adriana Shakespeara.

Tijekom susreta konzul Shakespear i gradonačelnik Franković osvrnuli su se na postojanje čvrstih veza između Australije i Hrvatske, a koje se ogledaju kroz hrvatsku zajednicu u Australiji, uključujući i stanovništvo s dubrovačkog područja, posebno poluotoka Pelješca. Naime, prema procjenama danas u Australiji živi više od 250.000 Hrvata i njihovih potomaka, koji se tamo nastanjuju već u drugoj polovici 19. stoljeća.

Australski konzul i zamjenik šefa Misije s gradonačelnikom Frankovićem razgovarao je o iskustvima Australije i Hrvatske u borbi s koronavirusom te o protekloj turističkoj sezoni u Dubrovniku, koju je označio povratak turističkih aktivnosti i početak gospodarskog oporavka. U sezoni 2022., istaknuto je, očekuje se i značajniji dolazak posjetitelja s ovog, za Dubrovnik, značajnog i vjernog emitivnog tržišta.

Uz australskog konzula sastanku je nazočila i suradnica za konzularne poslove i javnu diplomaciju pri Veleposlanstvu Dijana Grahovac.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *