GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ U EMISIJI NAJPOZNATIJEG SVJETSKOG TURISTIČKOG DETEKTIVA

385

“NASTAVLJAMO S PROMOCIJOM GRADA OVAJ PUT KROZ EMISIJU NAJPOZNATIJEG SVJETSKOG TURISTIČKOG DETEKTIVA

Američko tržište, koje je za Dubrovnik drugo po važnosti, odmah iza britanskog, imat će priliku u jednoj od najuspješnijih američkih turističkih emisija „The Travel Detective“ vidjeti emisiju snimanu u Dubrovniku i okolici. Višestruki dobitnik nagrade Emmy, glavni urednik CBS Travel Peter Greenberg jučer je, za ovu emisiju, razgovarao s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Činjenica da je Hrvatska ostala otvorena za američke turiste i u vrijeme pandemije izuzetno je pozitivno odjeknula na američkom tržištu, koje, kako je istaknuo Greenberg, željno iščekuje povratak putovanja. Razgovarali su o svim mjerama koje je Dubrovnik ranije poduzeo zbog prekomjernog turizma, kao i o koracima koji će se, zbog novih okolnosti, morati poduzeti za oporavak tržišta turizma.
”Pandemija nas je osvijestila što bi za nas značilo da nema turizma, ali nam i dala priliku da stvari iz početka posložimo na novi način”, rekao je gradonačelnik najavljujući oporavak putovanja s idućom godinom, za kada je već u siječnju zakazan dolazak prvog cruisera, upravo s američkim gostima.

Istaknuto je i kako će dolazak cruisera u budućnosti biti ograničen na dva istovremeno, ali i kako se upravo cruise industrija brzo prilagođava novonastaloj situaciji te već imaju vrlo provediva rješenja za kontrolu i suzbijanje širenja epidemije među svojim putnicima.

Emisija „The Travel Detective“ prikazuje se u redovnom programu PBS nekomercijalne televizije, koja uz nacionalni ima i 300 lokalnih TV programa sa 70 milijuna stalnih gledatelja, a njihove web stranice mjesečno ostvaruju više od 15 milijuna posjeta.
Peter Greenberg s gradonačelnikom Matom Frankovićem razgovarao je i za radijske emisije za CBS radio mrežu, koja broji više od tisuću stanica diljem SAD-a.”  – objavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *