(FOTO) Gradonačelnik obišao rodilište! Posjetio prve novogodišnje bebe u Dubrovniku

685

Gradonačelnik Grada Dubrovnika jutros je sa zamjenicom Jelkom Tepšić obišao rodilište Opće bolnice Dubrovnik te tom prilikom posjetio i prve novorođene bebe u 2018. godini.

Gradonačelnik je kazao kako je potrebna financijska pomoć OB Dubrovnik, dodavši kako je Grad i prošlu godinu sudjelovao u financiranju kao i prethodnih godina.

– Odvojili smo jedan dio sredstava koji će ići dubrovačkoj bolnici, iako Grad nije osnivač bolnice, ali treba pomagati. Planiramo u 2018. izdvojiti pet milijuna kuna, dio za opremu te dio za ono što bolnica smatra važnim i u budućnosti ćemo na jednak način pomagati. Ono što muči je nedostatak bolničkog kadra stoga će Grad Dubrovnik, već je u 2017. osigurao jedan stan, a u 2018. više stanova staviti na raspolaganje bolnici. Nakon izgradnje stanova u Solitudu, deset će biti u svrhu stambenog rješavanja liječničkog kadra na području Grada Dubrovnika – istaknuo je gradonačelnik Franković.

– U dubrovačkoj rađaonici prošle godine bila su 922 porođaja, u odnosu na prethodnu gdje je bilo 960, što je oko četiri posto manje. U odnosu na ostala rodilišta diljem Hrvatske gdje je deset posto manje porođaja, mi smo nešto bolji – kazao je doktor Ilija Krmek, voditelj Odjela ginekologije Opće bolnice Dubrovnik .

Podsjetimo, prva novoređena beba u dubrovačkom rodilištu došla je na svijet jučer u 00:06, muškića, teškog 3600 grama te dugog 51 centimetar.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *