Gradonačelnik u Los Angelesu s nagrađivanim TV i filmskim producentom

554

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima boravi u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama.

U nedjelju, 25. veljače, po dolasku u Los Angeles gradonačelnik Mato Franković sastao se s filmskim i TV producentom Jonathanom Leejem Smithom, osnivačem producentske tvrtke Hoplite Entertainment te njegovom suprugom, također glumicom i producenticom Jane  Park Smith.

Gradonačelnik i producent s višedesetljetnim iskustvom u produkciji filmskih i TV sadržaja, koji je kao izvršni producent FOX Sports serije „Stable Wars: Del Mar“ nagrađen prestižnom televizijskom nagradom Emmy, razgovarali u o prilikama za razvoj filmske industrije u Hrvatskoj s naglaskom na dosadašnja iskustava Dubrovnika i nedostatak strateškog pristupa.

Gradonačelnik se u Los Angelesu susreo i s Catherine Lin, izvršnom potpredsjednicom Nihao Latam Group Inc., kompanije zainteresirane za ulaganja u Hrvatskoj  s kojom je razgovarao o mogućnostima za plasman dijela sredstava na investicije ma području Dubrovnika.

Istog dana priređen je i sastanak s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Los Angelesu, dr. Sinišom Grgićem te osnivačem i vlasnikom putničke agencije Adriatic Travel sa sjedištem u San Pedru Nikom Hazdovcem.
Prije dolaska u Los Angeles izaslanstvo Grada Dubrovnika u San Joseu posjetilo je i hrvatsku Župu Uznesenja Marijina osnovanu 1975. godine.

U ponedjeljak, 26. veljače za izaslanstvo Grada Dubrovnika priređen je posjet Gradskoj vijećnici grada Los Angelesa kao i obilazak tamošnje luke smještene u zaljevu San Pedra. Luka Los Angeles vodeća je trgovačka luka s jednim od najvećih terminala za brodove na kružnim putovanjima.

Gradonačelnik Franković i suradnici u San Pedru su se susreli s predstavnicima tradicionalno aktivne i brojčano značajne zajednice Hrvata, a u Hrvatsko-američkom domu upriličena je i prigodno druženje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *