GRADSKI SDP O PROJEKTU GOLFA NA SRĐU: Pokretanje arbitražnog postupka smatramo štetnim pritiskom

358

U cijelosti prenosimo priopćenje novog gradskog odbora SDP-a oko projekta izgradnje Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ i Ugovora o  koncesiji na tvrđavi Imperijal.

U svezi s investicijom Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ i koncesijom na tvrđavi Imperijal možemo izraziti zabrinutost radi načina dosadašnjeg postupanja u izdavanju potrebnih dozvola za građenje, postupcima donošenja prostorno-planskih dokumenata kao i ponašanja investitora, Dubrovačko neretvanske županije i Grada Dubrovnika u svezi  obveza nastalih sukladno Ugovoru o koncesiji iz 2009. godine.

Smatramo da je trošak komunalnog opremanja građevinskih parcela, koje je u svrhu ishođenja odgovarajućih dozvola od strane investitora sukladno zakonskim odredbama obvezan izvršiti Grad Dubrovnik, u ovom trenutku preveliko financijsko i upravljačko opterećenje s obzirom da imamo važnije prioritete u rješavanju komunalno – stambenih problema od interesa građana. Mišljenja smo kako je trenutna obvezna investicija u ovom obliku nepotrebna i štetna za građane grada Dubrovnika.

Pokretanje arbitražnog postupka pri ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) protiv Republike Hrvatske koji je pokrenula tvrtka Razvoj golf smatramo štetnim pritiskom na tijela RH koja su nadležna u rješavanju potrebnih akata za gradnju.Ističemo kako su svi investitori i projekti dobrodošli uz uvjet da su ispoštovane zakonom propisane procedure i obveze te, najbitnije, uvažavajući društveno-socijalni i gospodarski prosperitet građana Grada Dubrovnika.Detaljnije očitovanje u svezi sa navedenim projektom izdati ćemo kada dobijemo sve potrebne informacije od nadležnih službi Grada Dubrovnika.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *