Javne površine gradonačelniku, parking na Pilama poskupljuje na 75 kuna!

205

Sasvim očekivano, o javnim površinama ponovno odlučuje gradonačelnik. Odlučeno je to na trećoj sjednici Gradskog vijeća. Mato Franković obećao je smanjiti korištenja za 80 posto, a hoće li ispuniti obećanje vidjet ćemo vrlo skoro.

Inače, oko ove točke razvila se zanimljiva rasprava. 

Matija Čale Mratović komentirala je kako daju podršku, a u biti ne znaju o čemu. Ljubo Nikolić smatra kako je riječ o demagogiji.

Pobrkani su lončići jer se gradonačelnik upustio u posao gradskog vijeća koje je u državi zakonodavno i te propise bi oni trebali donositi. Zasmetalo me osobno to što je gradonačelnik rekao da neće biti popustljiv prema pristiscima, a mi bi to mogli biti. Svi sve znamo, i nemojmo se lagati – kritizirao je Vido Bogdanović.

Franković je ovu odluku objasnio na sljedeći način.

– Spreman sam odlučivanje ponovno vratiti Gradskom vijeću kad se uvede red. Smanjit ćemo zauzetost javnih površina za 80 posto – obećao je Franković.

Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku koja donosi poskupljenje parkinga na Pilama na 75 kuna jednoglasno je usvojen.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je poskupljenje primjereno jer će se Sanitatu povećati prihod, dok se njegov stranački kolega, Marko Potrebica prisjetio kako je vodio razgovore s Valentinom Dujmovićem i Vedranom Kunicom te zagovarao snižavanje karte sa 120 na 60 kuna. 

Nakon što je Željko Raguž iz DUSTRA-e predložio dežurstvo ljekarne koja nije u Gradu, Franković je istaknuo kako će predložiti da se na Pilama ispred DM-a ukinu dva parkirna mjesta. Ona bi bila namijenjena građanima, a od strane stanovnika pokrenuta je i peticija po ovom pitanju.

Rikard Rossetti iz DUSTRA-e kazao je kako ne parkira na Pilama, ali da svakako treba od ovoga izvući maksimum i napuniti proračun.

– Neka se parking što više naplati, a građani neka se voze autobusom – naglasio je Rossetti.

Istaknimo i kako je većinom glasova Gradsko vijeće produžilo  koncesiju  parkiralištu na Lapadskoj obali, za izvođenje radova na Marini Frapa do siječnja 2018. godine, umjesto do 2019.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *