HNS O POS STANOVIMA: Potrebno je kontrolno povjerenstvo kako bi se smanjila mogućnost manipulacije!

182

Priopćenje koje u ime dubrovačkog HNS-a potpisuje predsjednica Nataša Gabričević, prenosimo u cijelosti:

Dubrovački HNS će podržati prijedlog Odluke o POS stanovima uz dopune koje su logični slijed nakon brojnih reakcija građana i stranaka iz oporbe. U pripremi ove sjednice razgovarali smo s desecima mladih koji se planiraju javiti na ovaj natječaj i njihov opravdani strah je hoće li se stanovi dodjeljivati po stranačkom kriteriju, a tri povjerenstva biti smokvin list za unaprijed donesene odluke.
Stoga je u navedenom prijedlogu odluke potrebno dodati tzv. kontrolno povjerenstvo građana, u koje bi ušlo prvih 10 sugrađana koji nakon formiranja konačne liste prvenstva ostanu “ispod crte”. Tako bi se maksimalno smanjila mogućnost greške i pokušaja manipulacije.
Kao što svi znamo kupoprodajna cijena koja se nalazi u prijedlogu odluke, značajno je niža od same cijene izgradnje. Upravo zato predlažemo i da se utvrdi i javnosti prezentira puna cijena po kojoj su izgrađeni navedeni stanovi jer smo mišljenja da je s obzirom na lokaciju i tržišno stanje gradnja navedenih stanova doista preplaćena. Takav podatak će nam zasigurno pomoći da svi zajedno iznađemo još kvalitetnije modele za rješavanje pitanja stanovanja za određene kategorije naših sugrađana.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *