Women’s Bank Walk – Humanitarnim hodom za žene

380

Događaj ”Women’s Bank Walk” namijenjen je sakupljanju sredstava za poboljšanje kvalitete života u smislu obrazovanja i usavršavanja znanja žena u nerazvijenim zemljama. Održat će se 9. rujna s početkom u 18 sati ispred palače Sponza simboličnom šetnjom po Stradunu, prilikom koje će se prikupljati donacije te će se svi koji žele moći pridružiti hodu. Isti dan ova velika humanitarna akcija će se održati u gradovima diljem Finske i cijele Europe.

Važno je okupiti što veći broj ljudi, jer osim donacija koje će se prikupljati tijekom simboličnog hoda, finski sponzori će za svaku osobu koja je sudjelovala donirati određeni novčani iznos.  

Ovo je četvrti put da će se Women’s Bank Walk održati u Dubrovniku i lijepa je prilika da se Dubrovnik na ovakav humanitaran način poveže s Finskom i ostatkom Europe i u suradnji s njima pomogne ženama u nerazvijenim zemljama. Prošle godine Women’s Bank Walk ujedinio je 70  gradova diljem Europe i rezultirao prikupljanjem 89 000 eura za bolju budućnost žena u nerazvijenim zemljama.

Humanitarna organizacija koja je pokrenula simbolični hod za žene, Women’s Bank (NaistenPankki), osnovana je 2007., po povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije, koje su zatečene viđenim siromaštvom tamo, odlučile pomoći. U 11 godina djelovanja prikupili su više od 10 milijuna eura donacija za borbu protiv siromaštva. Bazirali su se na žene i na njihove mogućnosti samostalnog rada i zarađivanja. Ideja je educirati ih i na taj im način pomoći da same zarade za život jer se tako podiže kvaliteta života kako žena, tako i djece te u konačnici i cijele lokalne zajednice.

 

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Naisten-Pankki-Dubrovnik-Womens-Bank-Dubrovnik-879762618727339/

Ukratko o ovogodišnjem Woman’s Bank Walk-u: https://www.naistenpankki.fi/en/join-us/womens-bank-walk-2018/
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *