HOTEL CROATIA: Netko od zaposlenika napisao “Samo mrtav Hrvat može biti dobar Hrvat!”

11492

Listopad je mjesec u kojem su naše emocije intezivirane. Sjećamo se onih kojih više nema među nama, a dali su svoje živote za ovo tlo prije više od trideset godina. Prije samo tri dana sjetili smo se jednog od najtužnijih dana za Dubrovnik i njegovu okolicu. Sedmog listopada srpskočetničke granate ubile su mlade u Mokošici. Istog dana vodila se bitka na Zvekovici. U tom malom konavoskom mjestu, ljudi su bili zaklani, mučeni, ubijani. Odvođeni u logor. Netko će danas reći-bilo je to prije tri desetljeća. Recite to onima koji su to doživjeli. Ili nekoga izgubili.

Jedan luksuzan hotel, koji pripada ALH grupaciji kao i mnogi naši ugostitelji i hotelijeri zapošljava strane državljane, među njima i one koji ovoj zemlji i njezinim građanima i dalje ne žele dobro.

U Hotelu Croatia u Cavtatu u personalnom muškom WC-u osvanuo je natpis: “Samo mrtav Hrvat može biti dobar Hrvat.

Poslali smo upit na glasnogovornika ALH, pitali što su poduzeli po ovom pitanju, je li im počinitelj poznat, trude li se da ga pronađu i ukoliko su ga pronašli, je li sankcioniran. Isto tako, zanimalo nas je na koji način nakon ovog incidenta misle zaštititi djelatnike hrvatske nacionalnosti koji rade u ovom hotelu?

Odgovor koji smo zaprimili jučer popodne glasi ovako:

“Nakon što smo zaprimili sve informacije o predmetnom incidentu, podnijeli smo  MUP- u kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Navedeni postupak je u tijeku i nismo u mogućnosti davati dodatne komentare na isti.”

Potom smo kontaktirali PU Dubrovačko-neretvansku, kazali kako smo u posjedu više fotografija iz Hotela Croatia te naveli odgovor ALH.

-PU Dubrovačko-neretvanska je zaprimila prijavu 17. kolovoza, kazala je za Dubrovnik INsider glasnogovornica Andrijana Biskup.

Jesmo li ugroženi u vlastitoj zemlji?

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *