HRT prozvao Meghan Markle “rastavljenom američkom mulatkinjom”

756

index.hr

OD HRT-a smo već navikli na zaista svašta, ali oni kao da se svakim danom dodatno trude zabezeknuti gledatelje. Ovaj put briljirali su najavom vijesti o kraljevskom vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle.

Dok je u vijestima u 9 sati govorila o groznici koja je nastala oko kraljevskog vjenčanja, urednica HRT-ovih jutarnjih vijesti Vlatka Kalinić je Meghan Markle nazvala “rastavljenom američkom mulatkinjom”. Da, dobro ste pročitali. 

I nisu joj tu titulu dali samo jutros, nego su Meghan jednako opisali i sinoć, u Dnevniku 3. “Vjenčanje rastavljene američke mulatkinje i buntovnog britanskog princa bit će mješavina tradicionalne kraljevske pompe s okusom holivudskog glamura”, rekla je novinarka u sinoćnjem prilogu o kraljevskom vjenčanju.

Na Twitteru se odmah razvila rasprava o HRT-ovom izvještavanju o zaručnici princa Harryja, a javila se i urednica Kalinić koja je imala pomalo smiješno objašnjenje za svoju najavu.

“Pa da rastavljenu bjelkinju ženi afrički princ i da je to presedan u povijesti kraljevske loze, bih. Inače, ta se sintagma često koristi u stranim i domaćim medijima proteklu godinu. U mojoj glavi ni rastavljena ni mulatkinja nisu pogrdne riječi”, odgovorila je Vlatka na primjedbu jedne kolegice “bi li rekla s rastavljenom bjelkinjom”.

Cijeli članak pročitajte na index.hr


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *