HTZ i ove godine dodjeljuje potpore za razvoj programa destinacijskih menadžment kompanija

677

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti namijenjenih razvoju programa destinacijskih menadžment kompanija. Riječ je o pozivu koji je raspisan na temelju Programa dodjele potpora male vrijednosti (de minimis potpora) za razvoj turističkog sektora u 2022. te putem kojeg će se dodjeljivati novčana sredstva namijenjena programima razvoja i uvođenja složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa. 

„Putem ovog Javnog poziva ciljano potičemo aktivaciju neiskorištenih turističkih resursa, ali i kreiranje novih motiva dolazaka turista kroz razvoj turističke ponude i inovativnih proizvoda. Upravo je to jedan od načina na koji možemo pozitivno utjecati na produljenje sezone, odnosno povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone te na kontinentu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, pozvavši sve zainteresirane subjekte da prijave svoje projekte. 

Dodatni ciljevi ovog Javnog poziva uključuju stvaranje prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa, ali i tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda koji mogu biti motiv dolaska turista u pojedinu destinaciju. Također, svim korisnicima potpore bit će osigurana tehnička i savjetodavna podrška u pitanjima pripreme i provedbe poslovnog plana i modela DMK, kao i u vidu podrške u pitanjima razvoja novih složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa.

Prijave na Javni poziv, koji je objavljen na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, zaprimaju se do 31. ožujka 2022. godine u elektronskom obliku putem ove poveznice te u pisanom obliku na adresi Hrvatske turističke zajednice.  

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *