Imate American Express? Ovo će vas zanimati

263

Početkom ove godine korisnici American Expressa (Amex) nemalo su se iznenadili kada su internetom počele kružiti vijesti da se ta kartičarska kuća povlači iz Hrvatske. Neopravdana panika brzo se smirila kada se iskristaliziralo da se Amex ne povlači iz Hrvatske, već samo prestaje ekskluzivno surađivati s PBZ Cardom.

Od 1. siječnja 2019. za oko pola milijuna korisnika Amexa u Hrvatskoj neće promijeniti baš ništa, podsjeća Tportal. Nastavit će otplaćivati rate kao što su ih otplaćivali i do sada, moći će kupovati i podizati gotovinu kao što su to radili svih ranijih godina.

Promjene će doći, ali tek 1. siječnja 2020. godine, do kada će PBZ, s kojim je Amex surađivao, ponuditi klijentima alternativu zbog koje vjerojatno također neće osjetiti nikakvu veliku promjenu. Sve rate i obveze, kao i funkcionalnosti kartica, vjerojatno će nastaviti uobičajeno funkcionirati i početkom 2020.

‘Kao što je ranije objavljeno, svi korisnici kartica American Express izdanih od PBZ Carda svoje će kartice moći koristiti do 31. prosinca 2019. godine. PBZ Grupa ostaje snažno fokusirana na kartično poslovanje te će i nadalje biti usmjerena na izvrsnost i inovativnost u pružanju kartičnih usluga, a o svim daljnjim relevantnim promjenama i aktivnostima pravovremeno ćemo izvijestiti javnost te korisnike kartica American Express i poslovne partnere, a koji mogu nastaviti, kao i do sada, u punom opsegu koristiti svoje kartice i sve njezine funkcionalnosti’, poručili su za tportal iz PBZ Carda.

Jedina velika promjena je to što PBZ više neće biti ekskluzivni partner Americana za Hrvatsku, već će oni taj posao dodijeliti drugom ili više partnera.

‘Slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utječu na održivost licencnog poslovnog modela izdavanja i prihvata kartica American Express, kompanija American Express donijela je poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU,zbog čega je otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licencna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama. Ovakva poslovna odluka odnosi se na sve licencne partnere American Expressa u EU, uključujući PBZ Card, društvo u 100-postotnom vlasništvu Privredne banke Zagreb’, kazali su ranije u banci te dodali:

‘Korisnicima će biti omogućeno da i nadalje sve svoje obaveze, bez obzira na to kada je potrošnja nastala, bilo da je riječ o obročnoj otplati bez kamata i naknada, potrošačkim kreditima i drugim pogodnostima, nesmetano i kontinuirano podmiruju prema ranije ugovorenoj dinamici.’, piše Tportal.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *