FOTO / PREDSTAVLJENI EU PROJEKTI U DUBROVAČKO - NERETVANSKOJ ŽUPANIJI

16 Svibanj 2019
Autor :  

Povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna a u okviru programa „Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“ , predstavljani su EU projekti u hotelu Lero.

Na panel raspravi „EU projekti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“ sudjelovali su župan Nikola Dobroslavić, saborski zastupnik Branko Bačić, gradonačelnik Mato Franković, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA.

Predstavljeni su uspješni projekti poput Zračne luke Dubrovnik, luke u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, studentski dom u Čokolinu, 'Povijest na zrnu soli', Lazareti-Kreativna četvrt Dubrovnika, 'Putevima prošlosti', projekti u poduzetništvu i poljoprivredi, objedinjeni hitni bolnički prijem i Dnevna bolnica, energetske obnove javnih zgrada, zaštita i sigurnost - Vatrogastvo u DNŽ.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je iznimno zadovoljan izvlačenjem sredstava iz Europske unije. 

"Prema analizi iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Hrvatske gospodarske komore naša županija je najuspješnija županija u Hrvatskoj u korištenju fondova u protekle dvije godine, a radi se o ugovorenih više od 4,4 milijarde kuna što je doista puno.Tu su dakako i veliki projekti kao što je Pelješki most, ali i brojni mali projekti pa i potpore za ribarstvo, poljoprivredu, opg-ove itd. Nama je posebno stalo, nakon što je naša razvojna agencija ovladala postupkom korištenja fondova da to sve uspješnije rade. Znanje se proširilo i zbog toga je rezultat tako dobar," kazao je župan Nikola Dobroslavić.

"Bio bi sretan da su se i Dubrovniku ranije 'otkrili' europski fondovi, mi smo od 2017. otkrili fondove i smatram da smo uspješni u tome, a do tad je iskorišteno nula kuna" izjavio je gradonačelnik Mato Franković.

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…