Obilježen Međunarodni dan muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

18 Svi 2019
Autor :  

Međunarodni dan muzeja ustanovilo je 1977. Međunarodno vijeće muzeja, a od tada se 18. svibnja obilježava svake godine u više od 35 tisuća muzeja, a ovogodišnja tema je Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije.

 

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, Umjetnička galerija Dubrovnik pripremila je zanimljiv program za sve uzraste.

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik program je započeo u 10 sati i to besplatnom likovnom radionicom za djecu vezano za temu Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije koju je vodila akademska slikarica Ivana Miloglav Ivanković. U Galeriji Dulčić Masle Pulitika, u sklopu tradicionalnog programa Umjetničke galerije Dubrovnik, Subotnje kave u Galeriji, zainteresirani su se posjetitelji uz stručno kustosko vodstvo kustosice izložbe, dr.sc. Rozane Vojvoda upoznali s radom i konceptom izložbe “Turisti” umjetnice Kristine Restović.

Osim pripremljenih programa posjetitelji uz besplatan ulaz mogu pogledati i aktualne izložbe, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik izložbu Zlatana Vehabovića „U olovno nebo“, ali i stalni postav na kojemu su izložena izabrana djela iz bogate zbirke UGD, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika izložbu Kristine Restović „Turisti“ te u Atelijeru Pulitika stalni postav s izborom djela Đura Pulitike iz zbirke UGD.

Također, sve publikacije u izdanju UGD, plakati i platnene torbe s logom UGD prodaju se s popustom od 30%.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…