Veliki problemi oko Pelješkog mosta: Grci podnijeli tužbu, cesta do mosta na čekanju

24 Svi 2019
Autor :  

Avax ruši odluku Državne komisije koja poništava rješenje HC-a o izboru izvođača.

Grčki Avax podnio je tužbu Visokom upravnom sudu (VUS) RH protiv rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim je poništena odluka Hrvatskih cesta (HC) da pristupne ceste Pelješkom mostu, odnosno dionicu Duboka-Sparagovići gradi ta tvrtka.

Na VUS-u su za poslovni.hr  potvrdili da su zaprimili tužbu Avaxa, koji se donedavno zvao J&P Avax. Pojasnili su nam i to da se odluka u upravnom sporu mora donijeti 30 dana od dana podnošenja tužbe.

To znači da bi odluka trebala biti donesena najkasnije do 16. lipnja. S tužbom je nadmetanje za gradnju pristupnih cesta mostu dobilo je novi zaplet. Ponude na nadmetanju otvorene su još lani u lipnju, no HC je odluku o odabiru donijele tek krajem veljače ove godine.

Na odluku da Avax dobije posao procijenjen na 482 milijuna kuna žalili su se austrijski Strabag i grčki Aktor. Grčka žalba je odbijena.

Strabag je u svojoj naveo da su HC trebale isključiti Avax zbog sudjelovanja te tvrtke u kartelskom sporazumu u Grčkoj.

Iz HC-a su odgovorili da nisu utvrdili profesionalni propust Avaxa jer nisu imali dokaza, a da je i utvrđen propust to ne bi imalo utjecaja jer je grčka tvrtka provela mjere samokorigiranja i platila kaznu za kartelski sporazum.

IZVOR: poslovni.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…