Ovo je 12 ljudi koje je Hrvatska izabrala u Europski parlament

27 Svibanj 2019
Autor :  

HDZ je osvojio četiri mandata pa bi u EP trebali ići Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol i Željana Zovko. Podsjetimo, Šuica i Zovko već su provele jedan mandat u Strasbourgu.

Nakon što su završeni izbori, poznato je i tko je sve osvojio mandat u Europskom parlamentu.

HDZ je osvojio četiri mandata pa bi u EP trebali ići Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol i Željana Zovko. Podsjetimo, Šuica i Zovko već su provele jedan mandat u Strasbourgu. 

SDP je također osvojio četiri mandata pa u EP idu iskusni europarlamentarci Biljana Borzan i Tonino Picula, novo pojačanje bit će Fred Matić, dok će Romana Jerković predstavljati Hrvatsku nakon što Velika Britanija završi proces izlaska iz EU. 

U parlamentu će još jedan mandat odraditi Ruža Tomašić s liste Hrvatskih suverenista, a mandat je osvojio i Mislav Kolakušić,  za Živi Zid mandat je osvojio Ivan Vilibor Sinčić, dok će Amsterdamsku koaliciju predstavljati Valter Flego.

IZVOR: poslovni.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…