DUBROVČANI UČINILI FUNERO IZLOZIMA U GRADU

05 Lipanj 2019

Danas su se ispred Sponze okupili Dubrovčani, na poziv Tee Batinić, turističke vodičice, članice udruge DART,  vlasnice galerije "Artur" i pozamanterije "Vlaho Slijepi" te izveli performans na Stradunu i u Ulici od Puča kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo brojem bankomata koji su osvanuli na dubrovačkim izlozima.

 - Mi želimo očuvati identitet Grada, na ovaj ga način branimo.  Izlozi su oči Straduna, mjesto đe se izlaže roba i njime se privlači publika. Mjesto toga imamo 38 bankomata i moramo ovo spriječiti. Oni koji govore kako se ne može ništa učiniti jer su ti prostori privatni, jako griješe, jer nitko ne hita bankomat iz zraka, oni uzurpiraju javni prostor. Sad sam viđela grupu od 15 Koreanaca, koji su pred bankomatom zauzeli sedam metara kvadratnih prostora. Mi ćemo sad učinit funero, staviti cvijeće ispred bankomata i dati argumenat gradonačelniku da shvati kako bankomati mogu biti i unutra. Tražimo od gradonačelnika da se donese uredba, glavna ulica je identitet grada. Turisti zbog toga dolaze u Dubrovnik, ne dolaze ođe radi bankomata! Mogu oni platiti i karticom...Ovo je najljepša ulica na svijetu, naš Stradun, nije to isto kao da su u nekoj sporednoj ulici. Među nama ima dosta turističkih vodiča, pitajte ih: Naši se gosti zgražaju! Imamo goste koji dolaze godištunima i pitaju se što je ovo...", kazala je Tea Batinić, organizatorica ovog današnjeg performansa. 

Građani su rekli svoje, na redu je gradska uprava..

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…