U Kazalištu Marina Držića održana komemoracija za maestra Đela Jusića

11 Lipanj 2019
Autor :  

U Kazalištu Marina Držića danas je održana komemoracija povodom smrti maestra Đela Jusića, kojoj je nazočio i župan Nikola Dobroslavić s v.d. pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić.

Uz obitelj, gradonačelnika Mata Frankovića sa suradnicima, biskupa dubrovačkog mons. Mata Uzinića i brojnih drugih, s maestrom su se posljednji put došli oprostiti brojni sugrađani, prijatelji, kolege, članovi Malog raspjevanog Dubrovnika, koji su uz riječi sućuti najbližima uputili i prekrasne riječi sjećanja vezane uz gospara Đela, a Dubrovački simfonijski orkestar i klapa Kaše podsjetili su na neke od najpoznatijih nota Đela Jusića.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je govoru izrazio iskrenu i duboku sućut članovima obitelji maestra Đela: „Naš Đelo bio je veliki umjetnik, glazbenik, zaljubljenik u naš Grad, domoljub i čovjek koji je tako vješto utkao glazbene note u svoj Grad. Nije više s nama fizički, ali duhom jest, kroz svoje predivne pjesme koje su nam upotpunjavale mladost, obilježile srednje godine, a prate nas i danas. I nastavit će naš Đelo biti s nama jer ćemo ga se sa zahvalnošću trajno sjećati i jer će se njegove pjesme pjevati i svirati. Njegove pjesme nastale kao rezultat ljubavi u kojoj su živjeli Đelo i Grad, jedne divne ljubavi koja se pokažala tako nježna i tako plodna. Hvala ti, dragi Đelo, na svemu što si nam dao. Pamtit ćemo tebe i tvoja djela. Neka ti je mirno more, dragi naš kapetane!“, rekao je župan.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…