DPDS obnavlja tvrđavu sveti Ivan jer je kamen pocrnio, pa su izvođači odlučili tu boju zamijeniti ruzinavom

14 Lipanj 2019
Autor :  
Dubo Vuković

Društvo prijatelja dubrovačke starine na svojoj je službenoj stranici još početkom travnja prošle godine, pod rubrikom "Zahvati u tijeku" postavilo tekst s naslovom OPET ĆE ZABLISTATI, koji se odnosio na radove na tvrđavi sveti Ivan. Razlog obnove bio je "taj što je Sveti Ivan djelimično pocrnio". Izvođači radova, kako se vidi na fotografiji našeg sugrađanina u lipnju 2019., a koju je objavio Dubrovnik INsider, odlučili su crnu boju na staroj tvrđavi zamijeniti onom ruzinavom. U tekstu se napominje kako će se tvrđava očistiti od ruzine i skele po okončanju radova.

Zanimalo nas je kako misle sanirati novonastalu štetu i koliko procjenjuju da će sve to koštati? Poslali smo upit DPDS-u prije točno 15 dana, ali nitko ne odgovara na naš novinarski upit.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…