Otkrivanje spomenika braniteljima Uzdola i obilježavanje Dana Udruge 3. bojne brigade Rama uveličalo i izaslanstvo Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91

26 Lipanj 2019
Autor :  

U prigodi obilježavanja Dana Udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te Drugog susreta iseljenih Uzdoljana pod nazivom “Ivandanski svitnjaci”, u nedjelju, 23. lipnja 2019. godine, na Uzdolu upriličen je prigodan program kojim se obilježilo stradanje Hrvata u tom kraju.

Navedeni događaj svojom nazočnošću popratilo je i izaslanstvo Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. (PUB PUD 91.).

Spomenik na Uzdolu trajan je spomen na 134 poginula Hrvatska branitelja koji su ginuli na širem području Uzdola, i njihovu veliku i neprocjenjivu žrtvu koju su dali za čitav ramski kraj.

Nakon ceremonije blagoslova i otkrivanja spomenika, naše izaslanstvo položilo je vijenac i upalilo svijeću kod spomenika.

Ovom prilikom prisjetili smo se i poginulog branitelja, pok. Ivana Radoša koji je među prvim žrtvama na dubrovačkom ratištu, a poginuo je na prvoj crti bojišnice u Župi dubrovačkoj 1991. godine. Njegovi posmrtni ostaci preneseni su po želji obitelji i počivaju tu u vašoj i našoj Rami.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…