U GRUŠKOJ LUCI NAPADNUT TAKSIST, DUBROVAČKI BRANITELJ

29 Lipanj 2019
Autor :  
ILUSTRACIJA

Prekjučer u gruškoj luci napadnut je taksist, hrvatski branitelj i cijeli je slučaj predan PU Dubrovačko-neretvanskoj. " Jedan je Trebinjac, a drugi je koliko mi je poznato, ima dvojno državljanstvo: HR i BiH, po nacionalnosti također Srbin. Oni voze transfere po gradu, bez ikakvih oznaka na svoja tri iznajmljena kombija splitskih registracija. Sve što imaju je znak "taxi" na krovu automobila. Mi uredno čekamo na taksi stajalištu i kada dođu gosti, uputimo ih i vozimo po redu, kako to radimo oduvijek. Međutim, ovu dvojicu pravila ne interesiraju..."

Kako nam je rekao ovaj dugogodišnji taksist, te osobe ulete pred ulaz u luku ispred dvadeset taksi vozila i jednostavno pokupe goste. Kada su vidjeli kako naši taksisti šalju turiste na taksi stajalište, postali su izuzetno agresivni.

- Stalno prijete, nekidan su na Pilama iskrcavajući goste rekli kako će nam otkinuti glavu, zaklati! Nekidan je jedan od te dvojice prijetio turističkom vodiču da će ga bacit u more! Jučer kad sam uputio turiste kolegama, jedan od njih me iznenada udario glavom u nos. Išla mi je krv, ništa strašno, ali sam bio iznenađen. Kolega me je smirivao, nismo htjeli da turisti pri samom prvom doticaju s Gradom gledaju tuču, pa sam se smirio. Nisam se htio spuštati na njegovu razinu. Otišli smo na policiju i prijavili ih., priča nam naš sugrađanin, čiji su podaci poznati redakciji.

Dan kasnije, sedamdeset-osamdeset dubrovačkih taksi vozača okupilo se u luci i kada su se pojavili, nisu im dali prići. 

- Oni su ponovo došli, imali su hrabrosti pojaviti se. Okupili smo se oko njih i rekli im kako im nećemo tolerirati takvo ponašanje u našem gradu. Nismo im dozvolili ukrcavanje gostiju, pa su onda otišli oni nas prijavit na policiju (smijeh). 

- Sami smo krivi, naši ljudi uzimaju Trebinjce da voze za njih, eno ih pred Minčetom i na Pilama. Žalosno je to, jer evo kako se ponašaju. Posebno me to boli, četiri godine sam proveo u Domovinskom ratu, u 163.brigadi. Oni godinama rade na crno, nikakvih dozvola, nikakvih oznaka, mi plaćamo ulaz u luku, a oni rade kako žele. Prijaviš te ilegalne vozače, nitko ne reagira. Nedavno je bila financijska inspekcija, ali gdje je inspekcija rada, policija? Jesu li oni prijavljeni, imaju li radne dozvole? 

U sve je upućen i direktor Luke Dubrovnik, Željko Raguž: Od sutra ćemo postaviti zaštitare i poduzeti sve mjere kako bi spriječili nerede i uspostavili red. Kontrolirat ćemo one koji plaćaju koncesiju prema objavljenom natječaju, a već u ponedjeljak imamo sastanak s Nikšom Restovićem, načelnikom granične policije. 

Kontaktirali smo i Blaža Peza, ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik: Poznati su mi svi detalji ove priče, u koordinaciji s Lukom Dubrovnik ćemo poduzeti sve kako bi onemogućili nelojalnu konkurenciju i našim taksistima s koncesijom omogućili da uredno obavljaju svoj posao.

 

 

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…