ADIO, VUJI Preminuo je legendarni dubrovački branitelj Nikola Vuković

08 Srpanj 2019
Autor :  

Umro je Nikola Vuković Vuji, hrvatski branitelj, legenda Gruža i Dubrovnika, dragovoljac Domovinskog rata, branitelj Sustjepana, zapovjednik 2. satnije, 2. bojne, 163. dubrovačke brigade HV, ljudina, prijatelj, brat.

Tko je poznavao Vujia taj zna kakva je on ljudina bio. Vuji je bio jedan od onih malobrojnih koji nije kalkulirao ni sekunde, nego se još i prije početka agresije na Hrvatsku priključio dragovoljačkom odredu osnovanom u dubrovačkom Gružu. Od samog početka nam je, kao prijeratni iskusni mangup, bio i prijatelj i suborac i brat i otac. Početkom agresije u Mokošici mu je od četničke granate poginuo devetnaestogodišnji sin Joško, ali Vujia ni to nije pokolebalo nego je nastavio za dvojicu - sebe i sina Joška.

Vuji je sa svojom ekipom bio i dio stalne obrane Sustjepana, a deblokadom Dubrovnika i prelaskom u fazu čišćenja dubrovačkog zaleđa Vuji preuzima zapovjedništvo nad legendarnom 2. satnijom. 2. bojne dubrovačke brigade.

Legendo, počivaj u miru uz svoga sina Joška koji je u listopadu 1991. godine položio svoj život na oltar Domovine. Neka ti je vječna slava i hvala., objavljeno je u Facebook grupi Branitelji Dubrovnika.

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…