Ispiši ovu stranicu

Hvarska preimenovana u Ulicu maestra Đela Jusića

10 Srpanj 2019
Autor :  

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je danas u Dubrovniku svečanom imenovanju Ulice maestra Đela Jusića na predjelu Ploča.

Riječ je o bivšoj Hvarskoj ulici na Pločama. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ovom je prilikom poručio kako je Jusić ostavio Dubrovniku trajno nasljeđe te mu se on mora stalno zahvaljivati na svemu što je za Grad radio.

”Ova ulica gleda na Ploče, Bužu, sve zidine s jedne i druge strane, Porporelu, a i približno na mjesto gdje bi nekad bila barka gospara Đela. Puno je simbolike u ovom mjestu”, rekao je Franković.

Maestrov sin Đelo Jusić Jr. istaknuo je kako je riječ o predivnoj gesti Grada, gradonačelnika i cijele zajednice. Svečanost imenovanja Ulice maestra Đela Jusića uveličao je i Dubrovački simfonijski orkestar.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…