Održana Stonska Buzarijada

16 Kolovoz 2019
Autor :  

U organizaciji Turističke zajednice Općine Stoni i Udruge Stonski školjkari na središnjem trgu u Stonu, održana je već dobro znana mirisna manifestacija „Buzarijada‟. Sva navedena jela ocjenjivao je stručni žiri, a pobjednici večeri je ekipa Ponta Ston , koje su za ovu prigodu spremile brodet od plodova mora. Stonski školjkari su predstavljali centralni lonac u kojem su kuhali buzaru, dok su ostale ekipe, njih 5 kuhali različita jela od dagnji. Ekipa HPŠSS-e, uz pomoć kuhara amatera, pripremala je pohane dagnje,  ekipe FLAG-a i Udruga Malo more pripremala je  salatu od mušula (dagnji) te Udruga Stonska maškarata skuhala je savršeni rizot od mušula .

Naravno, svi  lonci ostali su prazni  u rekordnom vremenu te natjecatelji su zadivili posjetitelje svojim kulinarskim umijećem .

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…