Devastacija u Malostonskom zaljevu uz potporu Ministarstva zaštite okoliša

16 Kolovoz 2019
Autor :  

Zvonimir Medvedović kupio je veliko priobalno zemljište u samom vrhu Malostonskog zaljeva, posebnog rezervata kojem su izrazito ograničene sve djelatnosti pa tako i uništavanje vegetacije, izgradnja....

 
Ovom gospodinu to nije prepreka jer on je kupljeno zemljište odlučio iz šumskog područja pretvoriti u poljoprivredno, a kako kaže lokalnim ljudima, planira izgradnju u budućnosti. Postavlja se pitanje kako je ovaj gospodin uspio napraviti nešto što je lokalnom stanovništvu u čijem vlasništvu je zemljište koje okružuje zaljev bilo zabranjeno desetljećima. Važno je naglasiti da je upravo ta zabrana rezultat današnjeg očuvanog ekosustava koji pruža temelj za uzgoj školjkaša i održivi turizam vezan za školjkarstvo.
 
Na pitanje o devastaciji u nadležnoj ustanovi http://zastita-prirode-dnz.hr/kontakti/ kažu kako je gospodin dobio dozvolu od Ministarstva zaštite okoliša. Na pitanje na koji način i zašto nema odgovora.
 
Malo o gospodinu:
 
 
 
Tko je dao i kakvu dozvolu ovom gospodinu da radi nešto što drugima nije bilo dozvoljeno desetljećima, nešto što je po trenutnim zakonima i propisima ilegalno, tko mu je za to dao dozvolu i o kakvoj se dozvoli radi? Je li ovo početak kraja Malostonskog zaljeva jer ukoliko ovakva praksa postane česta krhki ekosustav zaljeva će biti uvelike ugrožen i osuđen na propast. Hoćemo li izgubiti višestoljetnu tradiciju zbog korupcije i poznanstva, dozvola ispod stola?
 
Priložena lokacija je trenutno u radovima, nema šume koja se vidi na slici, dva bagera neprestalno rade, nedavno je postavljen i gigantski reklamni pano.
 
 
Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…