Dubrovačka večer astronomije - Imenujte zvijezdu!

18 Kolovoz 2019
Autor :  

I ovog ljeta nastavljamo stvarati tradiciju astronomije u Dubrovniku.
U sklopu ovogodišnjeg programa Science Underground Academy (međunarodne ljetne škole postmoderne znanosti i umjetnosti), povodom proslave 100 godina postojanja Međunarodnog astronomskog saveza (International Astronomical Union), UR Institut i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika organiziraju večer astronomije - otvorena vrata naše improvizirane zvjezdarnice za sve građane.

Ovog puta građani neće imati prilike samo uživati u zvjezdama, upoznati se s osnovama astronomije i astrofotografije, već i divnu jednstveni priliku sudjelovanja u imenovanju (predlaganja imena) egzoplanetnog sustava - zvijede koja za sada nosi privremeno ime HD 75898 te pripadajućeg planeta (HD 75898 b).

Pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže, ulaz je slobodan, uživanje besplatno na događaj pod nazivom "Dubrovačka večer astronomije", koji se održava u ponedjeljak 19.08.2019. na tvrđavi Sv.Ivan od 21:30 do 23 sati.


Događanje organizira dubrovački UR Institut u partnerstvu s Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Science Underground Akademija ostvaruje se uz podršku Ministarstva Kulture RH.

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…