DUBROVKINJA MARINA KOVAČIĆ odlazi na najveće svjetsko natjecanje u strukovnim vještinama u Rusiju

18 Kolovoz 2019
Autor :  
Photo: Hilton Imperial Dubrovnik

- Na najvećem svjetskom natjecanju u strukovnim vještinama, koje će se ove godine održati u Kazanu u Rusiji, su Amela Obad kao ekspert i naša učenica Marina Kovačić koja će, kao natjecateljica, predstavljati Školu u disciplini Poslovanje hotelske recepcije. 
Na ovogodišnjem 45. natjecanju WorldSkills Kazan 2019, Hrvatsku će predstavljati 10 mladih profesionalaca. Natjecanje će se održati u međunarodnom izložbenom centru Kazan Expo od 22. do 27. kolovoza.
Ukupna površina paviljona gdje će se održati natjecanja, izložba i druge aktivnosti iznosi 145.000 m2. U ovom centru 4 dana zaredom za medalje borit će se više od 1300 mladih stručnjaka iz 63 zemlje i regije u 56 vještina natjecanja.
Svake dvije godine WorldSkills domaćin je svjetskog natjecanja u vještinama koje privlače više od 1300 natjecatelja iz više od 60 zemalja. Na ovom se događaju mladi iz svih krajeva svijeta okupljaju kako bi dobili priliku da u odabranoj vještini osvoje prestižnu medalju. Postoje natjecanja u 56 vještina iz širokog spektra industrije - od stolarije do cvjećarstva; frizerskih vještina i elektronike; automehanike do pekarstva. 
Jedna od osnovnih dobrobiti WorldSkills natjecanja je povećana vidljivost strukovnog obrazovanja kao jednog od alata društvene i ekonomske transformacije.
Natjecanje također pruža liderima u industriji, vladi i obrazovanju priliku za razmjenu informacija i najboljih praksi u vezi s industrijom i profesionalnim obrazovanjem. Nove ideje i procesi nadahnjuju školsku mladež da se posveti tehničkoj i tehnološkoj karijeri i izgradi bolju budućnost.
Marini i Ameli želimo puno uspjeha!, napisali su djelatnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…