LJUBITELJI ŽIVOTINJA: Evo gdje sve možete odvesti ulične mačke na kastraciju i sterilizaciju

22 Kolovoz 2019
Autor :  

Grad Dubrovnik je za ovu godinu, kako je poznato, odobrio novce za kastraciju i sterilizaciju uličnih mačaka. "Veliko hvala gradonačelniku gospodinu Matu Frankoviću koji je prepoznao potrebu humanog rješenja ovog gradskog i civilizacijskog problema, a vas sugrađane, još jednom pozivamo da ovaj projekt podržite na najbolji mogući način, tako da budete dio njega.", napisali su ljubitelji životinja i inicijatori ove akcije. Podsjetimo, upravo na inicijativu gospođe Ljubice Kežić dogovoren je projekt kastracije uličnih mačaka, koji je otpočeo u srpnju 2018. godine, a kroz navedeni program do travnja 2019. kastrirano je ukupno 446 uličnih mačaka, od toga 306 ženki i 140 mužjaka, za što je ukupno utrošeno 152 tisuće kuna (bez PDV-a).

Obzirom da su sredstva osigurana za program u 2019. godini potrošena, gradonačelnik Franković odlučio je amandmanom na rebalans proračuna osigurati još dodatnih 100 tisuća kuna kako bi se navedeni projekt i dalje nastavio uspješno provoditi.

Kastracija i/ili sterilizacija mačaka provodi se prvenstveno radi kontrole i regulacije mačje populacije, posebno kada su u pitanju mačke koje nisu zbrinute i borave vani, ali i iz javno-zdravstvenih razloga. Inicijatori pozivaju sve građane da se uključe u ovu akciju!

 

Ambulante u koje se možete javiti:

"Anima Vita"
Kontakt:
020/454-333
Stara Mokošica, ulica Uz Jadransku cestu 1

"Fauna"
Kontakt: 020/451-466
Mokošica, Rožat 32

"Veterinarska ambulanta Bobanović"
Kontakt: 
020/357-345
Lapad, Kneza Domagoja 4

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…