5. OBLJETNICA KULTURNIH PROGRAMA U LJETNIKOVCU BUNIĆ-KABOGA

04 Rujan 2019
Autor :  

U ponedjeljak, 02. rujna s početkom u 21:00 sat, pred mnogobrojnom publikom u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održala se posljednja ovogodišnja izvedba projekta Renesansni vrt. Osim toga publika je premijerno vidjela i novi  multimedijalni sadržaj koji je Udruga izradila u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. s kojom i u budućnosti nastavlja razvijati kulturne programe u ljetnikovcu.

Cijeli mali jubilej od pet godina sinoć je proslavila Udruga Sve ostalo je glazba jer upravo toliko kontinuirano traju njihovi pomno osmišljeni kulturni programi u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. 

Od 2014. godine je započela suradnju sa Zakladom Caboga Stiftung, izvodeći umjetničke programe u obnovljenom ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Svaki je od programa osmišljen u skladu s prostorom i nasljeđem - renesansnim perivojima  i prostorima dubrovačkih ljetnikovaca koji predstavljaju jedinstveni primjer ladanjske arhitekture i urbanog promišljanja, ali i mjesta okupljanja i umjetnickog stvaralaštva. Projekt Renesansni vrt koji je premijerno izveden 2016. godine, temeljen je na suvremenoj interpretaciji kulturne baštine i polazi od mitskog.  

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, uz koju u komornom ansamblu nastupaju sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Autorica vizualnih materijala je Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski. Suradnica na sinopsisu je Petra Jelača, a konzultantica Maja Nodari.  

Ovaj jednosatni glazbeni program,  „uokviren“ vizualnim materijalima i kraćim vodstvom Marojice Bijelića, domaćina u liku duha Bernarda Kaboge, posjetitelja uvodi u čaroban ambijenprizivajući davna vremena dubrovačkog ladanjaUlomak s koncerta dostupan je na linku https://bit.ly/2lzUI2U  

Udruga Sve ostalo je glazba u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. je izradila multimedijalni sadržaj koji je nakon izvedbe premijerno predstavljen javnosti, a daje uvid u širi kulturološki kontekst i značaj dubrovačke ladanjske arhitekture i baštine.  Početak je to razvoja projekta i u vidu kulturnog turizma te brendiranja ljetnikovca kao mjesta za interpretaciju kulturne baštine. Djelić ove multimedije možete pogledati na https://bit.ly/2lWMwd8 

Projekt  se realizira u organizaciji Dubrovačke baštine do.o., produkciji EventLab-a, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…