DJECA HRVATSKIH BRANITELJA DNŽ OSVOJILA TITULU NAJUSPJEŠNIJE ŽUPANIJE NA SUSRETU U SAVUDRIJI

05 Rujan 2019
Autor :  

Djeca hrvatskih branitelja iz naše županije otišli su na 18. susret djece hrvatskih branitelja u Savudriju, u kamp Veli Jože. Na ovim susretima sudjeluju djeca iz svih hrvatskih županija.

- Natječu se u dvije dobne skupine: školska djeca do 5.razreda i druga od 6. do 1.srednje. u disciplinama: modeliranje, likovna grupa, pikado, playstation, stolni nogomet, glazbena radionica i ekipno: za mlađe djevojčice graničar, za starije odbojka i nogomet, a za dječake nogomet, kazala nam je učiteljica i voditeljica Luce Čučić.

Gospođa Luce je dodala kako već drugu godinu vode naše djevojčice koje igraju nogomet i tako na neki način "krše pravilnik", ali su se s tim složili voditelji svih ostalih županija. Naša su djeca osvojila pet pojedinačnih medalja i tri ekipne.

MODELIRANJE (stariji): 2.mjesto Antonija Kraljević

LIKOVNA GRUPA (mlađi). 1.mjesto Petra Topalović

PLAYSTATION (mlađi) 2.mjesto Ivan Račić

STOLNI NOGOMET (mlađi) 2.mjesto Orsat Kralj i Mihael Srijemsi

GLAZBENA RADIONICA-PJEVANJE: (mlađi): Ema Bokarica

GLAZBENA RADIONICA-PJEVANJE: (stariji): Ivana Maslać

GRANIČAR (mlađe djevojčice) 2.mjesto

ODBOJKA (starije djevojčice) 2.mjesto

NOGOMET (mlađi) 3.mjesto

- Ovo je već drugi put kako naša županija osvaja titulu najuspješnije županije u Hrvatskoj, ponosna je gospođa Luce. 

Iz naše županije na ovo četverodnevno natjecanje prijavi se uvijek najveći broj sudionika, ove godine čak 40. Županijski voditelj je Ivan Gabelica, koji svake godine vodi još kojeg volontera, kako bi pazili na djecu jer se natjecanje odigrava istovremeno. 

- Posjetili smo grob Andrije Matijaša Pauka i njegovu obitelj, a sada idemo u mjesto Krivi put, položiti vijenac na grob Damira Tomljanovića Gavrana i posjetiti njegovu majku., rekao nam je jedan od volontera voditelja, Goran Žuvela.

- Mi uvijek odnesemo neki poklon tim obiteljima, posjetimo ih, vesele nam se i to njihovo gostoprimstvo je neprocjenjivo, dodaje Luce Čučić.

Djeca na ovom putovanju, malo drugačijem od drugih, sklope i nova prijateljstva. 

Čestitamo na uspjehu!

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…