DJECA HRVATSKIH BRANITELJA DNŽ VRATILA SE DOMA S PEHAROM ZA NAJUSPJEŠNIJU ŽUPANIJU

08 Rujan 2019
Autor :  

Kako smo već pisali, djeca naše županije odnijela su po drugi put nagradu najuspješnije županije u Hrvatskoj na 18. susretu djece hrvatskih branitelja u Savudriji. Uz taj pehar, pet pojedinačnih medalja i tri ekipne donijela su naša djeca na hrvatski jug. Susrete organizira krovna udruga UHDDR-a RH, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Djeca i voditelji su položili cvijeće i zapalili svijeću na grobu heroja Andrije Matijaša Pauka u Marini kod Trogira i Damira Tomljanovića Gavrana u Krivom putu, te posjetili njihove obitelji. 

Proslavili su svoju pobjedu u Dubrovniku, u Klubu HRVI u zidinama, uz pizzu i pjesmu, a evo i što su nam ovom prigodom rekli:

- Moja je kćer Ivona igrala za ekipu mlađih nogometašica i osvojile su treće mjesto. Igrale su sve utakmice protiv muške djece. Meni je bilo prvi put da idem, djeca su bila odlična, svi su bili prezadovoljni pobjedama i gostovanjem na ovom susretu, priča nam mama Mare Kužić.

Ana Krmek jedna je od djevojčica koje su putovale za Savudriju i predstavljale našu županiju.

- Kad smo stigle u obitelji naših poginulih heroja, osjećala sam se tužno, jer su te majke izgubile svoje sinove, ali s druge strane i sretno jer su bile sretne našom posjetom. Na njihovim grobovima smo se pomolili, upalili svijeće i položili vijenac.

Njezina sestra Marija je ozlijedila ruku pa je u Savudriji s tribina pratila i navijala za svoje prijateljice.

- Trebala sam igrati graničar, ali su zbog mene promijenili pravilo, pa je jedna cura imala dva života u igri.

- Ovo mi je bilo drugi put da odlazim na ove susrete, lani mi je bilo bolje jer nas je išlo još više, pa nam je bilo zabavnije u autobusu. Radujemo se idućim susretima, nećemo ih propustiti, priča nam Katarina Batina.

Voditelj ovog putovanja i predsjednik županijskog UHDDR-a Ivan Gabelica je rezimirao: - Cilj ovog druženja i odlaska na susrete djece branitelja jest sklapanje prijateljstava, upoznavanja Lijepe naše i sjećanje na one kojih više nema, a položili su živote za jedinu nam domovinu.

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…