Umjetnička organizacija Arterarij raspisuje javni poziv za izlaganje radova mladih umjetnika/ica

10 Rujan 2019
Autor :  

Umjetnička organizacija Arterarij raspisuje javni poziv za izlaganje radova mladih umjetnika/ica (slikar/ica, kipar/ica, grafički/ka dizajner/ica) koji su sudjelovali na prijamnim ispitima na Akademiji likovne umjetnosti, a nisu zadovoljili kriterij za upis u akad. god. 2019./2020. 

Arterarij u 2019. godini želi iskoristiti svoja znanja i resurse da bi otvorio prostor mladim i perspektivnim umjetnicima, a do sada je uspješno realizirao nekoliko projekata i međunarodnih suradnji među kojima je i izložba Aljoše Rebolja: Isklesano vrijeme koja je prikazivala opus kazališnog umjetnika Tomaža Pandura, kao i predstavu Pogledajme koja je u 2017. godini osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za Izniman doprinos kazališnoj umjetnosti. Stručni tročlani žiri izabrat će po jedan rad od svakog koji se prijavi na ovaj javni poziv, te će se njegov rad izložiti u okviru zajedničke izložbe koju Arterarij organizira u suradnji s Kućom za ljude i umjetnost Lauba u studenom 2019.godine. 

Arterarijeva misija je podržati razvoj mladih umjetnika u smjeru različitih disciplina i praksi. 

Projekt je podržao Gradski ured za kulturu Grada Zagreba. 

Zainteresirani prijavitelji mogu predati svoje mape i radove 19. rujna od 12-15 sati na adresi Đorđićeva 8a. 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…