Roditelji provedu čak 82 dana godišnje uspavljujući djecu

11 Rujan 2019
Autor :  

Bez obzira na to koliko ste dobri u mijenjanju pelena ili reagiranju na djetetov plač, postoji jedna stvar s kojom se svaki roditelj bori - a to je njihovo malo dijete zaspi i pruži roditelju prijeko potreban mir i tišinu.

Otkriveno je da roditelji provode 1977 sati godišnje uspavljujući svoje dijete, a to je godišnje oko 82 dana.

Ovakve rezultate dobilo je istraživanje Sleep Junkieja, u kojem su ispitali roditelje koji su imali dijete u posljednjih 18 mjeseci da opišu svoj tipičan dan.

Novopečeni roditelji provode po pet sati i 25 minuta dnevno pokušavajući uspavati svoju bebu, a to vrijeme se tijekom godine brzo sakupi.

Također, roditelji imaju prilično zanimljive načine za uspavljivanje. Primjerice, to rade vožnjom uokolo, hodanjem ili čitanjem priče za laku noć.

U prosjeku, roditelji su rekli kako su proveli 41 minutu dnevno vozeći se u nadi da će im dijete moći zaspati. Takođr oko sat i 20 minuta na dan su hodali s djetetom u rukama kako bi ga uspavali, što iznosi skoro sedam kilometara.

Roditelji koji čitaju, to rade oko 34 minute na dan i u prosjeku pročitaju 17 stranica svaki dan. 

Budući da oko male bebe uvijek ima posla, tu je i kupanje, hranjenje, nošenje zbog podrigivanje, presvlačenje i sl, pa roditelji novorođenčadi samo pet posto svog dana potroše na sebe. 

Ako ovo čitate, poruka je jasna, uvijek pokušajte odvojite barem malo vremena za brigu o sebi, kao i o svom mališanu, ako ste u mogućnosti naravno, piše Mirror.

IZVOR: 24SATA.HR

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…