POTVRĐENO JE! Uočena je splav iz satelita

09 Listopad 2019
Autor :  

Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, možda je došla kraju.

Sindikat pomoraca dobio je pouzdanu informaciju kako je uočena splav i da su svi brodovi upućeni prema njoj.

"Splav je uočena na satelitskim snimkama i onamo je upućena veća flota, da se pretraži šire područje. Satelitske snimke kasne dva sata", potvrdio je za Novu TV Neven Melvan iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

Na stranici koja prati kretanje brodova Marine Traffic tijekom posljednjih sati moglo se vidjeti da je nekoliko brodova promijenilo kurs kojim su plovili.

Trenutačno je na vrlo maloj udaljenosti nekoliko brodova. Pomorci u grupi Bourbon Rhode Rescue na Facebooku protumačili su to kao akciju spašavanja, odnosno tvrde da je vjerojatno u Atlantiku uočeno nešto zbog čega su brodovi skrenuti s kursa.

Mnogi od njih nadaju se da je uočen splav ili više njih, na kojima bi mogli biti nestali pomorci na čelu s hrvatskim kapetanom potonulog broda Bourbon Rhode Dinom Miškićem.

Trenutačno nema službenih informacija, no obitelji nestalog Miškića i šestorice Ukrajinaca nadaju se da je završena potraga za njima te očekuju dobre vijesti. Iz Ukrajine se neslužbeno doznaje da je uhvaćen nekakav signal te da zbog tog signala brodovi mijenjaju kurs i idu u istom smjeru.

Kako doznaje portal Morski.hr, sazvan je hitan sastanak hrvatskih diplomata i francuskih dužnosnika.

IZVOR: dnevnik.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…