ŠESTI DUBROVAČKI GOOD FOOD FESTIVAL /Sedmodnevni gurmanski užitak

09 Listopad 2019
Autor :  

Bogat i raznovrstan program šestog Good Food Festivala koji će se održati od 14. do 20. listopada predstavljen je na konferenciji za medije u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika. 

 

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić, pozdravila je okupljene i predstavila program ovogodišnjeg festivala te zahvalila svim partnerima koji sudjeluju u realizaciji istog. Šesti po redu Good Food Festival festival počinje radionicom vrhunskih slastica, u izvedbi  najpoznatijeg hrvatskog chefa za slastice Roberta Hromalića, a tu su još I radionice Mate Jankovića te ostalih vrhunskih chefova, slastičara I drugih. Good Food kao I svake godine privlači veliki broj domaćih i stranih posjetitelja, ali I desetak stranih medija koji dolaze isključivo pratiti festival, a samo neki su The Forbes Travel, Vogue Poland, BBC Good Food, BBC Radio. Osim programa i važnosti festivala kao dijela turističke ponude, istaknula je I kako se na festivalskim događanjima  koriste ekološki prihvatljivi proizvodi.

 

Svoj dio programa i već tradicionalno sudjelovanje na svim dosadašnjim Good Food Festivalima predstavila je Ana Cvjetković iz Udruge Deša te ovom prilikom pozvala svih da budu dio radionica koje će se održavati u novom prostoru udruge u Lazaretima.

Jadranka Ničetić, autorica knjige “Dubrovački komini” i “Traditional taste of Dubrovnik” predstavila je radionicu mirisa i okusa dubrovačke naranče, koju će održati zajedno s Lucijom Tomašić Šarić. Dio bogatog programa je i trodnevno gostovanje BarBaq prkolice u Dubrovačkoj pivovari, prilikom kojeg će se pripremati raznovrsni mesni specijaliteti uz veliki izbor piva, koje je predstavio Dario Ševelj. Svoje tematske večeri u Sunset Beach Dubrovnik pod nazivom “Večera uz film” predstavila je Anđela Jelić, a Duška Gavrić predstavila je gala večeru u 5 sljedova, “Okusi dubrovačkih začina” ,koja će se održati u hotelu Rixos Libertas.

Luka Šimunović iz Turističko - ugostiteljske škole Dubrovnik istaknuo je bogatstvo sadržaja Good Food Festivala, koji se upravo time izdvaja među gastronomskim festivalima na području Hrvatske, a osim toga naglasio je i važnost sudjelovanja budućih mladih profesionalaca u ugostiteljstvu na Dubrovačkoj trpezi, o kojoj je nešto više rekao i pročelnik Odjela za turizam, gospodarstvo i more, Marko Miljanić, koji je ovom prilikom ponovio poziv ugostiteljima da tijekom zime iskoriste mjere oslobođenja zakupa površine i svoje objekte drže otvorenima.  

 

Good Food Festival 2019. uključuje ukupno čak 18 radionica. Tijekom festivala u informativnom uredu na Pilama održat će se 14 radionica na kojima će osim Roberta Hromalića sudjelovati poznati član žirija hrvatskog Masterchef-a  Mate Janković, Antonia Medo, Marina Žibert Ercegović, Jadranka Ničetić, Ana-Marija Bujić, Lucija Tomašić Šarić , Damir Šarić i Kuhaona d.o.o. iz Zagreba. Na radionicama će se pripremati tradicionalna dubrovačka i hrvatska jela od Istre, Zagorja i Zagreba, a ovogodišnji festival obilježit će i gostovanje poznatog francuskog slastičara, Gilles Bajolle, iz prijateljskog grada

Rueil-Malmaisona, koji će na dvije radionice pokazat svim sudionicima kako napraviti tartufe od čokolade I čokoladni soufflé. 

 

Tijekom svih sedam festivalskih dana održava se “ Tjedan dubrovačkih restorana”  na kojima sudjeluje ukupno 34 restorana, slatka festivalska ponuda I vinokušnje, a također I gastro ture kao i poludnevni izleti pod nazivom “Okusi dubrovačkog zavičaja”. U Hrvatskoj matici iseljenika održat će se i prezentacija tradicionalnih slastica i blatske lumblije – tradicionalnog kolača, a tom prigodom će se i najaviti 8.dani blatske lumblije.

 

Programsku brošuru, kao I sve ostale informacije možete pročitati na idućem linku http://tzdubrovnik.hr/user_files/novak/Program%20GOOD%20FOOD%202019%20.pdf

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…