Otvoren 64. IPA svjetski kongres

09 Listopad 2019
Autor :  

U Dubrovniku se održava 64. po redu IPA (International Police Association) kongres koji je danas svečano otvoren u kazalištu Marina Držića. Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković koji je izrazio zadovoljstvo što se kongres održava upravo u Dubrovniku.

Dubrovnik je dugo vremena bio nezavisna republika koja je opstala samo zahvaljujući dobroj diplomaciji. Grad posjećuju brojni turisti i vrlo smo uspješni, znajući što trebamo postići, a to je mir. Svjedoci smo vremena kad ovdje nije bilo mira. Dubrovnik koji je važna turistička destinacija i grad pod zaštitom UNESCO-a je bio napadnut. Znamo kako izgleda život u tim vremenima. Naša ekonomija se bazira na turizmu i jako smo zadovoljni što je IPA upravo ovdje odlučila imati konferenciju. Bez snažne policije, ne bi bilo mira ovdje. Zbog toga cijenimo policiju i vojsku. – rekao je gradonačelnik Franković.

Na kongresu koji se održava do 13. listopada sudjeluje preko 300 sudionika iz 65 zemalja svijeta.   

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…