Laszlo Pinter: Zašto je nemoguće voljeti druge, ako ne volimo sebe?

17 Listopad 2019
Autor :  

Laszlo Pinter, integrativni tjelesno-orijentirani terapeut, održat će predavanje u Narodnoj knjižnici Grad u petak, 18. listopada 2019., s početkom u 17:30 sati na temu građenja zdrave ljubavi spram sebe pod imenom ''Ljubav prema sebi kao osnova ljubavi prema drugima''.

Od njenog korijena koji možemo naći već u periodu našeg fetalnog razvoja, kada je taj proces izvan naše svjesne kontrole i ovisan je o osjećajnim stanjima naše majke koja nas je u svom tijelu nosila. Nadalje koji uticaj na osjećaje spram sebe i drugih ima iskustvo rođenja i vrsta dobrodošlice i kontakta sa majkom i drugima. Kako iskustvo vezivanja i kontakta sa drugima nadalje formira taj osjećaj sebe i drugih kroz prve mjesece i godine života. Govorit će se i o utjecaju socijalizacije u vrtiću i školi na formiranje osjećaja ljubavi spram sebe. Mapirat će se najvažnije prepreke na koje ljudi nailaze pri sazriješavanju osjećajnog odnosa spram sebe i drugih i izložit će se praktični načini pomoći i samopomoći koje Pinter koristi pri edukacijama u izgradnji zdravog osjećaja ljubavi spram sebe i drugih.

Teme predavanja:

Zašto je nemoguće voljeti druge, ako ne volimo sebe, odnosno zašto žrtvovanje za druge nije ljubav, te zbog toga neizbježno vodi u nezadovoljstvo.

Zašto je zdrava ljubav prema sebi osnova zdrave ljubavi prema drugima.

Kako se u prvim mjesecima našeg života rađa “srž našeg ja”, baza našeg zdravog osjećaja sebe, odnosno “korijen” naše kasnije osobnosti.

Važnost majčina lica, tijela i glasa pri rađanju “sržnog ja”.

Ova tema je ujedno i najava otvaranja škole Centar za Integrativni Razvoj – Dubrovnik, kao prve generacije koja kreće u 11. mjesecu 2019.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…